Unapredi svoj

ALGORITAM SPAVANJA

Petonedeljni program o podizanju stepena budnosti, fokusa, mentalne bistrine i fiziološkog zdravlja kroz optimizaciju procesa spavanja.

Zašto da unapredim svoj

Algoritam Spavanja

Kurs se sastoji od pet edukacija na kojima savladavamo znanje i strategije za razumevanje procesa spavanja, njegovih poremećaja i akcione planove za poboljšanje kvaliteta života kroz regulisanje ključnih dnevnih i noćnih rutina.

Počinje i završava se SATED verifikovanim testom kojim se meri subjektivni kvalitet spavanja – što vam omogućava da izmerite napredak koji ćete imati kroz edukaciju.

Namenjen je ljudima koji nekvalitetno spavaju i žele da poboljšaju Algoritam spavanja i onima koji tokom budnog stanja imaju probleme poput rasutog fokusa, zamora, uspavanosti, stresa, depresivnih stanja ili otežanog pamćenja. Takođe, njegovo poznavanje veoma koristi i osobama koje nemaju probleme, ali žele da podignu svoje rezultate na mentalnom ili fizičkom planu.

Praktično upotrebljivi neurobiološki mehanizmi i strategije za smanjenje umora, letargičnog raspoloženja i anksioznosti sa kontrolisanom upotrebom suplemenata.

100% naučno verifikovano i proverljivo u referentnim izvorima, ispričano popularnim jezikom, bez neophodnog prethodnog znanja.

Trajno dostupno na bilo kom uređaju i u vreme koja vama odgovara. Obuhvata predavanja, članstvo u Mangrowe zajednici i konsultacije.

na linku ispod možete preuzeti detaljan opis kursa

Da li treba da unapredim Algoritam spavanja?

Treba ako:

Ne treba ako ispunjavate sve (zbirno) uslove:

ko može da ovlada svojim Algoritmom spavanja?

Bilo ko.

Za ovladavanje svojim Algoritmom spavanja nije potrebno predznanje. Bilo ko, nezavisno od stepena obrazovanja ima pravo na lično usavršavanje.

Kurs Algoritam spavanja je set alata koji je dostupan svakoj osobi starijoj od 10 god., bez obzira na njeno prethodno znanje.

Reference.

0

godina rada

0 K+

polaznika

0 +

online kurseva

0 +

sati lekcija

Ne propustite

Specijalnu ponudu

Od ponedeljka 27.3.2023. važi puna cena programa Algoritam spavanja u iznosu od 119€.

Članovi Mangrowe zajednice, polaznici svih kurseva uključujući i besplatne do 31.3. imaju mogućnost da kurs kupe po staroj ceni od 59€ uz kupon kod koji su dobili mejlom.

Nakon tog monenta važiće ista cena za sve.

Ukoliko ste član Mangrowe zajednice iskoristite mogućnost. Dobili ste mejl sa kupon kodom koji Vam omogućava da Algoritam spavanja uzmete po staroj ceni. Kliknite na dugme ispod i prijavite se. Ponuda važi još

Algoritam spavanja

119€

13900 RSD

Ukoliko ste član Mangrowe zajednice iskoristite kupon kod prilikom prijave i kupovine. Uzmite kurs za 59€ .

Ovu specijalnu cenu ostvarujete samo ukoliko uplatu izvršite najkasnije u roku od 24h od momenta prijave.

NAPOMENA: Klikom na dugme i popunjavanjem forme dobijate instrukcije za gotovinsko plaćanje (uplatnicu). Ukoliko želite da izvršite kartično plaćanje, kliknite na dugme ispod.

Ovladaj svojim Algoritmom spavanja

Najčešća pitanja o spavanju i samom kursu

Ukoliko nemate problem sa razbuđivanjem ili uspavljivanjem, ne osećate napetost i anksioznost uz nasumično razmišljanje o obavezama i planovima uveče ili ako nemate potrebu za kafom, čajem ili nikotinom ujutro, ako vam je pažnja oštra i pamćenje dobro popa sata nakon buđenja, ako vam energija ne pada tokom dana (osim popodnevne dremke) – onda nemate probleme sa spavanjem. U suprotnom vaš algoritam spavanja nije pravilan.

Veliko noćno spavanje traje minimalno 7 sati. Osim u slučaju genetske modifikacije koji ima oko 15 – 20 ljudi na Balkanu – vama je neophodno 7 sati spavanja.

Da. Ukoliko imate potrebu za popodnevnim spavanjem u trajanju od 20 do 45 minuta ono je veoma korisno iz više razloga.

Iako mogu da budu veoma korisni – suplementi na bazi kofeina ili L-DOPA su hemikalije koje imaju opravdanu i pozitivnu funkciju ako se uzimaju u skladu sa neurobiološkim pravilima. Zato, ukoliko nemate osnivu neurohemijske pismenosti nemojte da ih uzimate na svoju ruku. Ne znači da ćete imati (mada možete) dramatične posledice, ali je više nego verovatno da nepravilnom primenom nećete ostvariti cilj koji želite ili ćete smanjiti i trenutne sposobnosti.

U neku ruku ovo je tačno. Kofein deluje tako što blokira neuroreceptore zadužene za registraciju supstance umora – adenozina. Zauzimajući adenozinu parking mesto kofein stvara privid odmornosti i privremeno i ograničeno produžava budnost.

Fokus, rezonovanje, pamćenje, prisećenje zapamćenih informacija, adekvatne emocionalne reakcije, motoriku finu i krupnu.

Svako spavanje kraće od 6 sati već nakon sedmog dana kod zdravih osoba starosti 25 godina uzrokuje – 75% povećanje mogućnosti bilo koje bakterijske ili virusne infekcije. Kod populacije starije od 35 godina smanjuje pokretljivost spermatozoida kod muškaraca i otežava začeće kod žena, 65% se povećava smrtnost infarkta miokarda, dokazano povećava rizik od aktiviranja kancera prostate, creva i dojke…

Za to su odgovorne jedna hemikalija adenozin od koje imate tzv. pritisak spavanja i dopamin zbog čije inhibicije imate umanjenje kognitivnih funkcija (rasuđivanje) i motornih sposobnosti (trimost udova, tela i oslabljena sitna motorika).

Za oko pet dana ćete osetiti prve prijatne efekte, za 10 dana ćete osetiti da se budniji i vispreniji ujutro, za oko dve nedelje ćete imati nalet jutarnje energije i uravnoteženje dnevne termogenike (utavnotežena energija tokom dana), za pet nedelja ćete se rešiti anksioznosti. Za oko dva meseca ćete imati naviku da budete budni i bistri.

Merljiv je subjektivno. Popunjavate SATED test kojim pratite svoj napredak. Za objektivno merenje napretka je potrebna laboratorija za san koja podrazumeva merenje aktivnosti uređajem polisomnografom kao i niz metaboličkih analiza.

Većina sjajnih otkrića vezanih za arhitekturu spavanja su napravljena u proteklih osam godina. Do tada je proces spavanja bio ezoterično polje puno naučnih pretpostavki koje su (veliki deo) sada potvrđene.

Kupi kurs

Algoritam spavanja